דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה הסינים חושבים על מוצרי החלב.. 

מאת    [ 19/06/2010 ]

מילים במאמר: 589   [ נצפה 2109 פעמים ]

מה הסינים חושבים על מוצרי החלב...

 

האם יצא לכם אי פעם לראות בעל חיים השותה חלב מעבר לגיל ינקות? ועוד חלב של בעל חיים אחר..?

אני מניח שהשבתם שלילית. אם כך, מדוע אנו, "בעלי חיים" בעצמנו, בכלל שותים חלב מעבר לגיל הינקות?

 

כולנו מכירים את יתרונות צריכת חלב האם בגיל ינקות. חלב האם מכיל ויטמינים, מינרלים, חלבונים והורמוני גדילה שבזכותם הוולד גדל, מתפתח ומכפיל את משקלו בזמן קצר מאוד.

 

האדם הבוגר אינו זקוק כלל אף לכמות הקטנה ביותר של חלב, האדם הבוגר אינו זקוק להורמוני גדילה ומעבר לכך, מחקרים רבים קשרו קשר ישיר בין צריכת חלב לפגיעה במערכת החיסונית, פגיעה בכלי דם, סוכרת, מחלות לב, סרטן  ועוד אינספור מחלות כרוניות קשות.

 

על פי הרפואה הסינית, צריכה קבועה של מוצרי חלב מעבר לגיל ינקות מביאה להיווצרותה של לחות המפריע לתפקודן של מערכות רבות בגוף.

צריכה של מוצרי חלב תפגע במערכת הנשימה ובמקרים רבים תוביל למחלות נשימה כרוניות כדוגמת אסטמה ואלרגיות שונות, צריכת מוצרי חלב הינה גורם מרכזי בהתפתחותן של דלקות כרוניות בגוף האדם, מוצרי חלב פוגעים בתפקוד מערכת העיכול ומהווים נטל משמעותי בתפקוד ניקוי הרעלים של הכבד.

 

אז מה קורה עם הסידן כולם שואלים... אספר לכם שבמדינות כמו יפן וסין, צריכת החלב היא מזערית ולמרות זאת נדיר למצוא אנשים הסובלים מבריחת סידן או דילול עצמות בצורה כזו או אחרת וכאשר חקרו את הנושא לעומק, גילו שכאשר אוכלוסיה מהמזרח הרחוק מבלה מספר שנים במדינה מערבית, בצורה מפליאה ביותר מספר האנשים הסובלים מבריחת סידן הלך וגדל. מעניין, לא?

 

אז אם אתם עדיין חוששים שלא יישאר סידן בגופכם לאחר שתפסיקו את צריכת החלב, אספר לכם שצריכה יומית של מזונות בסיסיים כמו שומשום, ירקות ממשפחת המצבליבים (כרוב, ברוקולי וכד') וקטניות יספקו לגופכם כמות סידן הגדולה במאות אחוזים מהכמות שבכוס שלמה של חלב. למעשה, אגדיל ואומר לכם כי במוצרי חלב אין ולו אחוז אחד בודד של סידן זמין אשר יזין את הגוף בסוף הארוחה.

 

והסיבה לכך היא כי על אף שמוצרי החלב עשירים בסידן, ברגע שהם נכנסים לגופנו, הם גורמים לגוף לאבד הרבה יותר סידן מאשר מה שנכנס וזאת משום מספר גורמים. הגורם הראשון הוא משום שכידוע, חלב הוא מזון חומצי. וככזה, על מנת לסתור את החומציות בגופנו לאחר אכילתו, הגוף חייב להפריש חומר בסיסי – סידן, שהוא המינרל הבסיסי ביותר המצוי בגופנו, הסידן נשאב מהשרירים והעצמות וכך בעצם מתחילה הידללותו של הסידן מהגוף.

הסיבה השנייה היא שהחלב מכיל כמויות גדולות של זרחן, שהוא מינרל המתחרה עם הסידן על הספיגה בגוף ולרוב הוא מנצח בצעדי ענק.

                                                                     

 

 

 

 

ליאור שיינזינגר רפואה סינית ויפנית - דיקור צמחי מרפא ותזונה. http://www.shain-clinic.com/about/




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב